כעת אלה תוצאות מניסוי דומה עם אלמוג פוצילופורה כאשר בזמן הPulse הוכנס קלצאין למים החיצוניים, ההגדלה כעת היא שונה והיא של X4 , מה שניתן לראות בצורה מאוד מעניינת כיצד הרקמה נעה בצורה פולסיבית וכיצד הזאוקסנטלות נכנסות ויוצאות מהמישור הפוקלי .זהו סרט של 30 דקות הסופי של מילוי כל שטח האלמוג.
בגרף ניתן לראות את הדינאמיקה של מילוי מלאה של אזור האלמוג ניתן לראות מגרף שיוצר משלושה סרטים ביחד והוא נראה כאן בצד.ניתן לראות שהזמן שלוקח לאזור האלמוג להתמלא הוא בסדר גודל של 3600 שניות שזה שעה.
זהו גרף שיוצר מאזור מסוים מאותו סרט ,ובגדול ניתן לראות עלייה הדרגתית בפלורוסנציה האדומה והירוקה, המציינת כניסת קלצאין לאזור המסומן , הקלצאין פלורסנטי בירוק וכן קצת באדום.
כמו כן ניתן לראות שכל 500 שניות לערך יש ירידה בפלורוסנציה הירוקה במקביל עלייה באדומה,
קצב המתאים לפולסביות של הרקמה, מהסרט ניתן לראות שעלייה בפלורוסנציה האדומה מציינת כניסה של שכבת הזאוקסנטלות (האוראלית) לפוקוס , וכן ירידה בפלורסנציה הירוקה ובכמות הקלצאין , ולכן בעצם עדים אנו לדחיסה של הרקמה אל השלד והתרוקנות זמנית של הצלנטרון.
בזמן ה Chase ניתן לראות כבר דינאמיקה שונה לחלוטין זוהו אנליזה של סרט שצולם כשעה לאחר השטיפה וניתן לראות שאין מים בחללים הפנימיים,והסימון הוא סימון של קלצאין שעבר אינקורפורציה לשלד,
קודם כל ניתן לראות מהגרף שכל 500 שניות לערך יש עליה בפלורוסנציה הירוקה במקביל עלייה באדומה,
קצב המתאים לפולסביות של הרקמה, קצב הדומה לזמן ה pulse , מה מכן העלייה הפלורוסנטיות החלשה בירוק יכולה להעיד לנו שישנה השקעת שלד כרגע , וכנראה מצבען שעדיין זמין בחללים פנימיים באלמוג.
0 comments:
Post a Comment